Tegenwoordig heeft iedereen een camera op zijn telefoon. Als het op goede fotografie aankomt, zijn smartphonecamera’s misschien niet op hetzelfde niveau als DSLR’s. Maar ze worden steeds beter en voor veel mensen zijn het de enige camera’s die ze bezitten.

Daarom laten we je met onze 10 topsuggesties zien hoe je professionele foto’s kunt maken met je telefoon!

Maak meerdere foto’s

Een van de mooiste dingen van fotograferen met je smartphone is dat je zoveel foto’s kunt maken als je wilt, zonder dat je ze hoeft af te drukken. Dit maakt het opdoen van kennis en verbetering van uw bevindingen echter veel gemakkelijker.

Leer wat uw camera kan doen

Begin met te onderzoeken waartoe de camera van je telefoon in staat is. Dit wordt gedaan door het scherm aan te raken waar u het focuspunt wilt hebben, maar het is belangrijk om te overwegen.

Blijf bij de buitenlucht voor natuurlijk licht:

Door hun kleine sensoren kunnen maar heel weinig mobiele telefoons fatsoenlijke binnenbeelden genereren. Daarom wordt aangeraden om buiten foto’s te maken onder de best mogelijke factoren om de beste resultaten te bereiken. Verlichting beïnvloedt niet alleen de hoeveelheid licht en duisternis in een foto. Maar het heeft ook invloed op de stemming, toon en sfeer.

Vermijd digitale zoom:

Digitale zoom geeft bijna altijd slechte resultaten omdat de beeldresolutie hierdoor afneemt. Een van de essentiële fotografiestrategieën om betere foto’s te maken, is om dit te vermijden. Optische zoomlenzen zijn daarentegen prima omdat ze geen invloed hebben op de fotokwaliteit. Ze komen steeds vaker voor op smartphones.

Conclusie:

Bewerkingstools zijn direct beschikbaar, hetzij via de ingebouwde editor van de cameratelefoon, hetzij via complexere telefoonprogramma’s zoals Adobe Lightroom of Photoshop. Met deze apps kun je je afbeeldingen binnen enkele seconden verkleinen en bewerken. Door op outdoornow te klikken, leer je hoe je de achtergrond van een foto kunt verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *